Revolucija u sagorevanju
peleti kao ekološka alternativa

Naš pelet predstavlja inovaciju u sagorevanju, pružajući visok nivo efikasnosti i kontrolu temperature. Ovaj proizvod se odlikuje jednostavnom upotrebom i automatskim doziranjem, omogućavajući vam precizno podešavanje temperature. Sa našim peletima, moderno grejanje postaje praktično, efikasno i sofisticirano. Peleti koje nudimo nisu samo izvor toplote; oni su izvor vrhunskih performansi. Sa minimalnim nivoom vlage i konzistentnom veličinom, naši peleti obezbeđuju konstantno i ravnomerno sagorevanje.

Vrhunsko grejanje uz očuvanje prirode

Kalorijska moć

Kalorijska moć peleta je takva da 2kg zamenjuje 1 kg lož ulja, 2kg peleta zamenjuje 1 m³ gasa.

Ekološki prihvatljiv

Pelet se proizvodi i prodaje tokom cele godine u pakovanju u vrećama od 15kg ili velikom industrijskom pakovanju u Jumbo vrećama od 1000 kg.

Ekonomična primena

Nakon sagorevanja drvnog peleta ostaje svega 0.9% pepela što ovom gorivu daje dodatnu prednost u odnosu na druga čvrsta goriva.

Širok spektar primene

Za korišćenje drvenog peleta možemo koristiti i postojeće peći na čvrsta goriva uz dodatno prilagođavanje.

Bezbedan za upotrebu

Pelet, nasuprot gorivima baziranim na nafti i uglju, ne sadrži supstance koje su toksične za ljude i okolinu.

Pelet Milutinovići

Milutinovići pelet se izdvaja zahvaljujući svom jedinstvenom procesu proizvodnje, pružajući izuzetan kvalitet kao rezultat. Naš pelet je proizveden isključivo od pažljivo odabranog drveta. Proces počinje sa pažljivom selekcijom sirovine i pripremom drveta, pre nego što prelazimo na precizno mlevenje, stvarajući sečku koja se dalje skladišti u našem modernom silosu.

Nakon toga, ova dragocena sečka se pažljivo transportuje do mlina, gde se dalje usitnjava do postizanja konačne granulacije. Tek nakon ovog temeljitog procesa, prelazimo na sušenje sirovine u specijalno dizajniranoj sušari. Sušara pažljivo priprema sirovinu za sledeći korak.

Nakon što je sirovina temeljito osušena, ona se pažljivo transportuje do presa, gde se oblikuje u visokokvalitetne drvene pelete. Ovaj presudni korak znači da dobijate pelete koji su ne samo ekološki prihvatljivi, već i izuzetno efikasni u grejanju. Na kraju dana, izbor za grejanje putem drvenih peleta, posebno uz proizvode poput Milutinovići peleta, predstavlja investiciju u vaš komfor i budućnost koja ima dubok i pozitivan ekološki uticaj.

Ø6

mm

Prečnik peleta
8000

kg/h

Kapacitet proizvodnje
0.7

%

Ostatak pepela
15

kg

Kupci o našim proizvodima