Arhitektura iz prirode
rezana građa kao temelj kreativnih vizija

Naša rezana drvena građa postavlja standarde u sigurnosti konstrukcije. Svaki komad prolazi kroz rigorozne provere kako bi se osiguralo da zadovoljava najviše standarde kvaliteta. Ova građa ne samo da donosi toplotu i estetiku u prostor, već i pruža čvrstoću i sigurnost u svakom projektu gradnje.

Savršeno oblikovana rezana građa

U našem svetu, svetu vrhunske rezane građe, gde stručnost i posvećenost stvaranju vrhunske proizvode koji predstavljaju temelj našeg uspeha na globalnom tržištu. Naša kompanija, poznata po rezanoj građi od bukve i hrasta, postavlja standarde u kvalitetu, održivosti i inovacijama. Upoznajte se sa našim procesom proizvodnje koji nas čini liderom u industriji rezane građe.

Naša priča počinje s pažljivo odabranim trupcima iz sertifikovanih šuma. Glavni dobavljač naših trupaca je renomirano preduzeće “Srbija Šume”, garantujući nam sirovinu visokog kvaliteta i odgovornog porekla.

Naša priča počinje s pažljivo odabranim trupcima iz sertifikovanih šuma. Glavni dobavljač naših trupaca je renomirano preduzeće “Srbijašume”, garantujući nam sirovinu visokog kvaliteta i odgovornog porekla. Naši iskusni radnici, opremljeni znanjem stečenim godinama iskustva, koriste italijanske Primultini mašine kako bi stvorili rezanu građu vrhunskog kvaliteta. Mesečno rezemo oko 3.500m³ građe, stavljajući nas u sam vrh industrije.

Pilanski rad obavljaju iskusni i provereni radnici, sa potrebnim znanjem za rad na formiranju daski, koja je glavni izvozni proizvod firme. Daska koju režemo može biti isporučena okrajčena ili neokrajčena (samica), u zavisnosti od zahteva kupaca. Paketi daski se, posle dimenzionisanja na pilani prebacuju u parionicu gde daske dobijaju tamniju, odnosno crvenu boju, a posle parionice se prebacuju u sušaru gde se vrši njihovo sušenje, u zavisnosti od zahteva tržišta, do 8-14% vlage.

0
mesečni obim izrezane građe
0
kapacitet sušare
0+
godina postojimo

Sušenje građe vršimo u najsavremenijim sušarama čime se obezbeđuje beskompromisan kvalitet finalnih proizvoda

Daske režemo u dužinama od 300mm do 4000mm, a debljine u kojima proizvodimo daske kreću se u rasponu od 25mm do 60mm.

Dasku dalje klasifikujemo prema dužinama na:

Po kvalitetu daske klasifikujemo kao:

A klasa

Čista i bela daska sa sve četiri strane, bez čvorova i kerna

B klasa

sa 3 strane čista i bela, a sa jedne strane moguć zdrav kern

C klasa

tehnički ispravna daska, sa probijajucim čvorovima na obe strane i to na svakih 1 m dužine

AB klasa

80% A klase + 20% B klase

BC klasa

80% B klase + 20% C klase

Globalna distrbucija

Naša rezana građa, često plasirana na tržišta Kine i Ujedinjenih Arapskih Emirata, takođe se izvozi u Italiju i Grčku. Sa stalnom potragom za novim kupcima, širimo svoje horizonte i ostvarujemo globalnu prepoznatljivost.

U svetu rezane građe, mi nismo samo proizvođači – mi stvaramo umetnost od drveta. Od trupca do finalnog proizvoda, naša posvećenost kvalitetu, inovacijama i održivosti čini nas liderima na tržištu. Izaberite našu rezanu građu – spoj tradicije i savremenosti u svakom rezanom komadu.